We rely on cookies to understand how our customers use our website.

ARTHRYS 2 (колагенови пептиди с ниско молекулно тегло, магнезий и вит.С) за вътреставно, периартикуларно и мускулно приложение

Наличност: Налично
С физически лица не работим. Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, лекарски практики, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка при наличност - от 3 до 5 работни дни, обикновено до 2 работни дни: .


REF: ATY-21 - ARTHRYS 2 mg/ml - 1ml - предварително напълнена инжекция
REF: ATY-22 - ARTHRYS 2 mg/ml - 2ml - предварително напълнена инжекция
ARTHRYS 2 - предварително напълнена спринцовка, съдържаща 1 ( ATY-21 ) или 2 ( ATY-22 ) ml LWP разтвор с концентрация 2 mg/ml;
 
ОПИСАНИЕ И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
Разтвор на хидролизирани колагенови пептиди с ниско молекулно тегло (LWPs) в предварително напълнена спринцовка за инфилтративно и инжекционно вътреставно, периартикуларно, мускулно, интрадермално и епително приложение.
 
СЪСТАВ
Колаген: Пептиди с ниско молекулно тегло (LWPs), получени от хидролизиран колаген от говежди произход.
Помощни вещества: Витамин С (стабилизирана аскорбинова киселина) и фосфатно буфериран физиологичен разтвор (PBS).
 
ПОКАЗАНИЯ
ARTHRYS 2 е медицинско изделие, предназначено за директно укрепване на извънклетъчната матрица на съединителната тъкан, която е естествено богата на колагенови влакна. Неговата формула се препоръчва и за подобряване на подвижността на ставите и за подобряване на симптомите на болка в ставите и околните съединителни структури (мускули, сухожилия, връзки, мениски), появили се вследствие на стареене, дегенерация, травма, претоварване и постурални дефекти. Може да се използва и след операция на ставите (менискектомия, реконструкция на връзки, възстановяване на ставния хрущял) с цел ускоряване на функционалното възстановяване и подобряване на постоперативния комфорт, както и за противодействие на физиологичното стареене и/или дегенерацията на съединителната и епителна тъкан.
 
НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ
Пептидите на ARTHRYS 2 произлизат от колагенов протеин, подложен на хидролитичен процес. Те могат директно да поддържат колагеновата матрица на съединителните и епителните тъкани, които са компрометирани поради стареене или увредени в резултат на дегенеративни и възпалителни патологии или травматични събития.
Механичното действие допринася за възстановяването на естествената структура и функционалността на съединителната и епителната тъкан, подобрявайки например подвижността на ставите, намалявайки симптомите на болка и възстановявайки еластичността на извънклетъчния матрикс.
 
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА И ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ТЕРАПЕВТИЧНИ ЛЕЧЕНИЯ
Извадете предварително напълнената спринцовка от стерилния плик. Отстранете капачката, свържете спринцовката ARTHRYS 2 със стерилна игла с подходящ калибър (20-30G, не е включена в опаковката) съобразно препоръчаното по-долу лечение и продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.
 
ARTHRYS 2 mg/ml
Вътреставно инжектиране
- Свържете здраво спринцовката Arthrys 2 mg/ml (реф. ATY-22 или ATY-21 за малки стави) към игла 23-28G,
като завъртите леко, след което продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.
- Препоръчително лечение: три инжекции - ден 1, ден 15 и ден 45.

Интратендинозно-лигаментна инжекция
- Свържете здраво спринцовката Arthrys 2 mg/ml (реф. ATY-21) към игла 26-28G, като завъртите леко, след
което продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.
- Препоръчително лечение: три инжекции - ден 1, ден 21 и ден 42.

Интрамускулна инжекция
- Свържете здраво спринцовката Arthrys 2 mg/ml (реф. ATY-205 или ATY-21) към игла 26-28G, като
завъртите леко, след което продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.
- Препоръчително лечение: две инжекции - ден 1, ден 10

Подобни продукти