We rely on cookies to understand how our customers use our website.

ARTHRYS 2 (колагенови пептиди с ниско молекулно тегло, магнезий и вит.С) за вътреставно, периартикуларно и мускулно приложение

Наличност: Налично
Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка: -


REF: ATY-21 - ARTHRYS 2 mg/ml - 1ml - предварително напълнена инжекция

REF: ATY-22 - ARTHRYS 2 mg/ml - 2ml - предварително напълнена инжекция


ARTHRYS 2 - предварително напълнена спринцовка, съдържаща 1 ( ATY-21 ) или 2 ( ATY-22 ) ml LWP разтвор с концентрация 2 mg/ml;

 

 

ОПИСАНИЕ И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Разтвор на хидролизирани колагенови пептиди с ниско молекулно тегло (LWPs) в предварително напълнена спринцовка за инфилтративно и инжекционно вътреставно, периартикуларно, мускулно, интрадермално и епително приложение.

 

СЪСТАВ

Колаген: Пептиди с ниско молекулно тегло (LWPs), получени от хидролизиран колаген от говежди произход.

Помощни вещества: Витамин С (стабилизирана аскорбинова киселина) и фосфатно буфериран физиологичен разтвор (PBS).

 

ПОКАЗАНИЯ

ARTHRYS 2 е медицинско изделие, предназначено за директно укрепване на извънклетъчната матрица на съединителната тъкан, която е естествено богата на колагенови влакна. Неговата формула се препоръчва и за подобряване на подвижността на ставите и за подобряване на симптомите на болка в ставите и околните съединителни структури (мускули, сухожилия, връзки, мениски), появили се вследствие на стареене, дегенерация, травма, претоварване и постурални дефекти. Може да се използва и след операция на ставите (менискектомия, реконструкция на връзки, възстановяване на ставния хрущял) с цел ускоряване на функционалното възстановяване и подобряване на постоперативния комфорт, както и за противодействие на физиологичното стареене и/или дегенерацията на съединителната и епителна тъкан.

 

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ

Пептидите на ARTHRYS 2 произлизат от колагенов протеин, подложен на хидролитичен процес. Те могат директно да поддържат колагеновата матрица на съединителните и епителните тъкани, които са компрометирани поради стареене или увредени в резултат на дегенеративни и възпалителни патологии или травматични събития.

Механичното действие допринася за възстановяването на естествената структура и функционалността на съединителната и епителната тъкан, подобрявайки например подвижността на ставите, намалявайки симптомите на болка и възстановявайки еластичността на извънклетъчния матрикс.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА И ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ТЕРАПЕВТИЧНИ ЛЕЧЕНИЯ

Извадете предварително напълнената спринцовка от стерилния плик. Отстранете капачката, свържете спринцовката ARTHRYS 2 със стерилна игла с подходящ калибър (20-30G, не е включена в опаковката) съобразно препоръчаното по-долу лечение и продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.

 

ARTHRYS 2 mg/ml

Вътреставно инжектиране

- Свържете здраво спринцовката Arthrys 2 mg/ml (реф. ATY-22 или ATY-21 за малки стави) към игла 23-28G,

като завъртите леко, след което продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.

- Препоръчително лечение: три инжекции - ден 1, ден 15 и ден 45.


Интратендинозно-лигаментна инжекция

- Свържете здраво спринцовката Arthrys 2 mg/ml (реф. ATY-21) към игла 26-28G, като завъртите леко, след

което продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.

- Препоръчително лечение: три инжекции - ден 1, ден 21 и ден 42.


Интрамускулна инжекция

- Свържете здраво спринцовката Arthrys 2 mg/ml (реф. ATY-205 или ATY-21) към игла 26-28G, като

завъртите леко, след което продължете с инжектирането на разтвора при асептични условия.

- Препоръчително лечение: две инжекции - ден 1, ден 10

Подобни продукти