We rely on cookies to understand how our customers use our website.

SORELEX - превръзка за лечение на рани, 10 x 10 см, *10 броя

Наличност: Налично
С физически лица не работим. Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, лекарски практики, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка при наличност - от 3 до 5 работни дни, обикновено до 2 работни дни: .


SORELEX®

Информация за продукта

SORELEX® е стерилно медицинско изделие, предназначено за покриване и активно заздравяване на хронични рани. Състои се от активен слой и абсорбираща сърцевина. Неговият всеобхватен ефект осигурява благоприятна среда за лечение на рани във влажна среда.

Антимикробните ефекти на SORELEX® имат положителен ефект върху почистването и обеззаразяването на раната по време на началната фаза на зарастване, активният контактен слой подпомага заздравяването на рани, а абсорбиращото ядро ​​абсорбира ексудатите от раната.

Антиадхезионни свойства и лечение във влажна среда

Натриевият хиалуронат е линеен, отрицателно зареден полизахарид, който е естествена част от тялото (особено в извънклетъчното пространство), поради което е нетоксичен и не предизвиква алергична реакция. Натриевият хиалуронат притежава уникални физико-химични свойства, висока хидратираща способност и отлични антиадхезивни свойства. Поради което, един слой натриев хиалуронат върху контактния слой на SORELEX® осигурява подходяща среда за естествения процес на заздравяване на раната.

Антимикробна ефикасност

Октенидин - N, N‘- (1, 10-декандиилди-1 [4 h] -пиридинил-4-илиден) бис - (1-октанамин) дихидрохлорид - е антисептик, използван за предотвратяване на инфекции, които забавят процеса на зарастване на раната . Октенидинът има широк спектър от антимикробни действия срещу много грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, гъбички и организми, произвеждащи плаки. Неговото първоначално действие е по-бързо от това на други антисептици (напр. сребърни съединения, хлорхексидин, PVP-йод, триклозан и полихексанид) и има по-широк спектър от ефекти дори при много ниски концентрации. Октенидинът не се абсорбира от здравата кожата или раните, вследствие на което не оказва влияние върху цялото тяло, което го прави токсикологично безвреден дори при многократна употреба.

Показания

SORELEX® се използва за лечение на широк спектър от незарастващи хронични рани. SORELEX® може да се използва както върху инфектирани, така и върху упорити, незарсатващи рани. Основните показания са язви на краката, диабетни язви на стъпалата, язви под налягане и дехисценация на оперативни рани.


8888

318 798

741


Натриев хиалуронат, октенидин дихидрохлорид
419 488 71

Подобни продукти