We rely on cookies to understand how our customers use our website.

Traumastem NEW Dent - стерилно хемостатично резорбируемо кубче, използвано в стоматологията

размери 1,5 x 1 см; 50 броя в опаковка

Наличност: Налично
С физически лица не работим. Само за търговци на едро с МИ, лечебни заведения, лекарски практики, аптеки и дрогерии. Свържете се с нас за ексклузивна оферта. Срок на доставка при наличност - от 3 до 5 работни дни, обикновено до 2 работни дни: .


Предназначение/показания:

Продуктът се използва като помощно средство за спиране на кървенето след вадене на зъби или след хирургични процедури за кървене в устната кухина.


Характеристики:

Продуктът е стерилен, влакнест, резорбируем хемостат под формата на дентални кубчета. Изработен е от чист, естествен памук съгласно технология за контролирано оксидиране. Цветът е бял или жълтеникав с осезаема миризма. Евентуалното обезцветяване, което може да настъпи с течение на времето, не оказва влияние върху техния външен вид или функция. Нетъканата форма на продукта позволява лесно да бъде разделен на количества, които са необходими за приложение. Продуктът осигурява бърза и ефективна локална хемостаза, обикновено в рамките на 2 минути; въпреки това, времето, необходимо за постигане на хемостаза, зависи от вида на хирургическата интервенция и интензивността на кървенето. Голямата абсорбираща способност и широката специфична повърхност на оксидираната естествена целулоза (памук) значително допринасят за процеса на хемостаза. След контакт с кръвта оксидираната целулоза се трансформира в адхезивен гел, който предпазва тромбоцитите от измиване от раната, като по този начин спира по-бързо кървенето. Продуктът минимизира периоперативните и ранните следоперативни кръвозагуби и усложнения, има изразен антимикробен ефект, спомага за ускоряване на биохимичните процеси и подкрепя оздравителния процес. Атравматичен е и 100% резорбируем в организма в рамките на 8 дни от приложението без никакви странични ефекти. Когато се използва в съответствие с инструкциите и в количеството, необходимо за постигане на пълна хемостаза, продуктът се абсорбира от мястото на приложение без сериозни неблагоприятни ефекти, дори когато се използва многократно. Капацитетът на абсорбция на продукта зависи от няколко фактора, включително от количеството на използвания продукт, нивото на насищане на кръвта и характера на околните тъкани. В сравнение с тъканата форма, всички видове нетъкани форми на продуктите са с по-висока абсорбция на течната фаза на единица тегло в сравнение с плетената форма. Остатъците от продукта в тъканите и клетките не предизвикват неблагоприятно последващо дразнене. Продуктът има антимикробен ефект in vitro срещу тези микроорганизми: Staphylococcus epidermidis (MRSE), Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Aspergillus niger, Staphylococcus aureus (MRSA), Proteus vulgaris, Enterococcus faecalis (VRE), Klebsiela aerogenes, Bacteroides fragilis, Clostridium perfringens.Състав: 100% оксидирана целулоза

Подобни продукти